In een woning zitten enorm veel stopcontacten, maar toch heb je er eigenlijk nooit genoeg. Dit komt doordat men tegenwoordig enorm veel elektrische apparaten tegelijk gebruikt. De lamp staat aan, maar je wilt ook je mobiel kunnen opladen. Dit zorgt ervoor dat we al snel een stekkerdoos neerleggen om het probleem op te lossen. Echter is dit natuurlijk niet de veiligste mogelijkheid. Een stopcontact met USB kan al veel problemen voor je oplossen. In dit artikel vertellen we hoe dit handige stukje technologie jou kan helpen.

Wat is een stopcontact met USB?

De woorden verklappen het eigenlijk al, maar een stopcontact met USB is een stopcontact waar je, naast de gewone oplaadmogelijkheid ook een mogelijkheid hebt om een USB draadje direct in de muur te steken. Op deze manier kan je dus jouw telefoon of tablet direct uit de muur opladen. Je hebt dus geen tussenblokje meer nodig.

Compact

Het grootste voordeel van zo’n stopcontact met USB is dat het lekker compact is. Zoals hierboven al vermeld heb je geen tussenblokje meer nodig. Verder kunnen er natuurlijk meerdere apparaten uit hetzelfde oplaadpunt opladen. Zo bespaar je enorm veel ruimte en ziet het er ook nog eens een stuk netter uit.

Sneller

De compactheid is niet eens het grootste voordeel, maar de snelheid van het opladen is voor veel mensen een stuk belangrijker. Veel USB-poorten die direct uit een stopcontact komen laden namelijk sneller op als wanneer je een tussenblok gebruikt. Zo kan je in een kortere tijd jouw telefoon opladen.

Meer informatie over dit soort stopcontacten kan je vinden bij Schneider Electric!