Het werken op hoogte is een uitdaging die vereist dat men veilig en efficiënt te werk gaat. Om deze uitdaging aan te gaan, zijn er verschillende soorten hoogwerkers beschikbaar, ieder te gebruiken voor een specifieke klus. In dit blog bespreken we de verschillende hoogwerkers en waarvoor je ze kunt inzetten. 

Schaarhoogwerkers

Een schaarhoogwerker is een hoogwerker die zijn naam dankt aan de schaarachtige beweging die het platform maakt bij het omhoog en omlaag gaan. Deze hoogwerker is vooral geschikt voor werkzaamheden op hoogtes tot ongeveer 20 meter en is daarom ideaal voor binnen- en buitentoepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van de buitenboel. Of het uitvoeren van hoog plafond werkzaamheden. Schaarhoogwerkers zijn stabiel en veilig in gebruik en bieden een platform dat groot genoeg is voor meerdere personen en gereedschap.

 

Een schaarhoogwerker huren zorgt voor een efficiëntere werkwijze. Je huurt de schaarhoogwerker alleen voor de klus en zo hoef je geen stalling of opslag te huren voor de deze hoogwerker. 

Spinhoogwerkers

Een spinhoogwerker, ook wel telescoophoogwerker genoemd, heeft een telescopische arm die zich uitstrekt van het basisplatform. Deze hoogwerker is ontworpen voor werkzaamheden op hoogtes tot wel 40 meter en kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Spin- of telescoophoogwerkers zijn geschikt voor werkzaamheden op moeilijk bereikbare plaatsen en bieden vaak meer flexibiliteit dan schaarhoogwerkers.

 

Een spinhoogwerker huren kan voordelig zijn wanneer je werkt aan gevelreiniging, of schilderwerkzaamheden uitvoert op hoge hoogte. Of wanneer je werkt op een bouwplaats waar je toegang nodig hebt tot moeilijk bereikbare plekken. Een spinhoogwerker biedt de mogelijkheid om op grote hoogte te werken en te manoeuvreren, waardoor je meer flexibiliteit en efficiëntie hebt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Kniktelescoophoogwerker

Een kniktelescoophoogwerker is geschikt voor werkzaamheden op hoogtes tot ongeveer 40 meter en is voorzien van een knikarm waarmee je over obstakels heen kunt werken. Een kniktelescoophoogwerker heeft als voordeel dat je over obstakels heen kunt werken en op moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen. Door de knikarm kun je een hoek maken waardoor je bijvoorbeeld over een gebouw heen kunt werken om aan de andere kant werkzaamheden uit te voeren. Deze hoogwerker is ideaal voor schilderwerkzaamheden aan hoge gebouwen en het plaatsen van glas op grote hoogte.

Iedere klus is anders

Het is belangrijk om de juiste hoogwerker te kiezen voor de specifieke werkzaamheden die je wilt uitvoeren. Bij het huren van een hoogwerker is het daarom verstandig om advies te vragen aan een deskundige verhuurder. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste hoogwerker en adviseren over de veiligheidsmaatregelen die je moet treffen.