Een nieuwe vloer kiezen is voor de meeste mensen geen makkelijke opgave. Ook bij het kiezen van laminaat zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Dingen zoals het type laminaat en de manier van leggen zijn niet geheel onbelangrijk. Ga jij binnenkort verhuizen of wordt het gewoon tijd voor een nieuwe vloer? Lees dan in deze blog over tips bij het kiezen van laminaat. 

 

Luxe uitstraling 

In veel nieuwe huizen zie je tegenwoordig een visgraat vloer terugkomen. Een trend die al langer loopt en ook nog wel een tijdje aan zal houden, want laten we wel wezen, dit is een prachtige vloer om te zien. Vooral in een woning met een iets luxere uitstraling sluit deze vloer goed aan. Je kunt kiezen voor een visgraat laminaat vloer om deze warme, luxe sfeer in huis te halen. Combineer deze vloer met warme aardetinten om nog meer warmte in het interieur te brengen. 

 

Zelf leggen of laten leggen 

Mocht je nou het geluk hebben dat je zelf heel handig bent of iemand in je omgeving hebt die dat is, dan is het natuurlijk geen hogere wiskunde om de vloer zelf te leggen. De meeste laminaat vloeren zijn tegenwoordig ook steeds makkelijker om zelf te leggen en zelfs mensen die iets minder handig zijn kunnen de vloer zelf leggen. Heb je er nou zelf toch niet zo’n zin in en wil je gewoon dat het gelijk goed gebeurt? Dan kun je ervoor kiezen om het laminaat te laten leggen. Zo wordt de vloer door vakmensen op een professionele manier gelegd en ben je ervan verzekerd dat de laminaatvloer in één keer goed in de ruimte wordt gelegd. 

 

Type laminaat 

Een laminaatvloer kun je in allerlei verschillende kleuren en uitvoeringen krijgen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er niet eentje voor je tussen zit, want het aanbod is zo groot dat het zelfs moeilijk wordt om de keuze te maken.