Wanneer je studeert heb je het uiteraard niet heel breed. Je moet vaak op je centen letten. Daarom is het vaak noodzakelijk om als student een bijbaantje te hebben. Het is dan natuurlijk wel zo leuk om een bijbaan te hebben die ook nog wat te maken heeft met je studie. Studeer jij informatica? Misschien is een bijbaan programmeren dan wel iets voor jou!

In dit artikel zal ik stilstaan bij een bijbaan als programmeur.

Breng je studie in de praktijk

Wanneer je studeert kan je soms vergeten waar je het nou voor doet. Je hebt zo veel studiewerk dat je er moe van wordt. Dit is heel begrijpelijk en hoogstwaarschijnlijk ervaart elke student deze gevoelens. Om dit gevoel tegen te gaan en meer motivatie voor je studie te krijgen, is het een goed idee om je studie in de praktijk te brengen. Dus studeer jij informatica? Zoek dan eens een bijbaan als programmeur! Zo kan je een beetje meekrijgen van de praktijk en weet je waar je het voor doet.

Veel mogelijkheden

Wanneer je met een bijbaan als programmeur wil beginnen zijn er heel veel mogelijkheden. Veel bedrijven zijn op zoek naar jonge, leergierige mensen die hen een handje kunnen helpen. Voor een bedrijf zijn studenten relatief goedkoop en zijn ze vaak flexibel in te zetten. Daarom zal je dus ook snel een bijbaan vinden wanneer je het programmeren als bijbaan wil gaan doen. Er zijn zoals ik eerder heb gezegd veel mogelijkheden. Zo kun je onder andere aan het werk gaan als:

Doe ervaring op

Een bijbaan als programmeur naast je studie is niet alleen goed voor de portemonnee, het zorgt er ook voor dat je al heel wat ervaring op doet voor je latere loopbaan. Wanneer je je studie in de praktijk brengt door middel van een bijbaan, zal je daar later veel baat bij hebben. Het werkveld zal niet nieuw voor je zijn en je hebt meer verdieping in je vakgebied. Daarnaast staat deze ervaring natuurlijk ook erg goed op je cv. Je wordt er dus heel aantrekkelijk door voor eventuele werkgevers!

Kortom, het is een goed idee om naast je studie een bijbaan programmeren te doen. Dit zorgt ervoor dat je meer motivatie hebt om je studie af te maken, omdat je weet waar je het precies voor doet. Daarnaast doe je al veel ervaring op voor je loopbaan na je studie. Er zijn veel mogelijkheden voor studenten die een bijbaan programmeren willen proberen. Ga dus gauw op zoek!