Heb jij recent de jaarafrekening van jouw energiemaatschappij gekregen? En ben jij je daardoor helemaal kapot geschrokken? Dan is het de hoogste tijd geworden om zo snel mogelijk jouw energierekening naar beneden te brengen. Het internet staat hierover inmiddels vol met verschillende tips, maar niet alle tips zijn even bevorderlijk voor jouw gezondheid. Daarnaast wordt er geadviseerd om zo snel mogelijk jouw woning te isoleren. Helaas is dit niet voor iedere Nederlander een optie. Zeker niet wanneer je afhankelijk bent van een woningstichting waarvan jij jouw woning huurt. Om toch iets te kunnen doen aan jouw verschrikkelijke energierekening geven wij je in dit artikel graag tips die het meeste verschil gaan maken. Lees snel verder en haal binnenkort weer opgelucht adem doordat jij op tijd bent begonnen met gasbesparen!

#1 Breng radiatorfolie in jouw gehele woning

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen maar de meeste warmte in huis gaat verloren via de muren. Iedere keer als jouw radiatoren de boel lopen te verwarmen gaat een klein gedeelte daarvan via de muren verloren. Dit komt doordat de achterkant van een radiator zich tegen de muur bevindt, waardoor een gedeelte van de afgegeven warmte in de muur trekt. Door aan deze kant radiatorfolie te plakken, zorg je ervoor dat de warmte van jouw radiatoren in huis blijft hangen. Op de lange termijn levert dit je een besparing van €7 per vierkante meter op.

#2 Voorzie iedere deur van een tochtstrip

In ons land hebben we ontzettend veel huizen die oud zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de jongere generatie die momenteel het liefst in een huis uit 1930 wil wonen vanwege de authentieke details. Dit klinkt misschien heel mooi, maar in werkelijkheid betekent dit een hoge energierekening. In deze huizen trekt de tocht namelijk gemakkelijk langs de ramen en deuren. Hierdoor voelt het al snel ijskoud aan in huis. Om constant een aangename temperatuur in huis te behouden is het verstandig om tochtstrippen te kopen. Hiermee voorkom je gemakkelijk dat de koude lucht jouw woning kan binnendringen. Bovendien bespaar je met deze simpele tip al gauw €60 per jaar op jouw energierekening. Dat wil toch iedereen met de huidige gasprijzen?!

#3 Zet de thermostaat een aantal graden lager

Dit is wellicht wel de meest genoemde tip voor het verlagen van de energierekening. We kunnen het niet vaak genoeg benoemen maar als je aanzienlijk op je maandelijkse energierekening wilt besparen, dan moet je de thermostaat lager zetten. Zet jouw thermostaat bijvoorbeeld eens op 18 graden in plaats van de gebruikelijke 20 graden. Met iedere graad die jij jouw thermostaat lager zet bespaar je gemiddeld al snel 7% op je totale gasverbruik. Ga je naar bed? Dan is het te adviseren om zelfs jouw thermostaat te verlagen naar 15 graden. Een belangrijke tip om gas te besparen die zelfs de overheid adviseert, zeker de moeite waard dus

#4 Isoleer ook eens de cv-leiding

Als allerlaatste tip willen wij je graag meegeven dat je er verstandig aan doet door ook jouw cv-leiding te isoleren. Een cv-ketel is namelijk niet standaard geïsoleerd wat betekent dat de meeste warmte verloren gaat voordat het überhaupt jouw woonkamer bereikt. Dit kan je gemakkelijk verhelpen door isolatiemateriaal te plaatsen op de cv-leiding. In vrijwel iedere bouwmarkt is dit isolatiemateriaal verkrijgbaar, waardoor je al snel €16 per jaar bespaard op je energierekening. Wil je liever nog meer gaan besparen? Overweeg dan zeker eens om te gaan beginnen met het volledig isoleren van jouw woning. Met behulp van de vloerisolatie subsidie hoeft dit geen duizenden euro’s te kosten. Een win-winsituatie als je het ons vraagt.