Wonen in een moderne villa is eigenlijk iets dat iedereen wel wilt of van droomt. De huizenmarkt is de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit heeft verschillende aspecten. Zo is de meest voorkomende reden dat deze stijgen doordat er simpelweg gewoon een tekort is aan huizen. Mocht je het kunnen financieren is het kopen of zelf laten bouwen van een villa natuurlijk geweldig. In deze tekst lees je wat belangrijke punten waarop je moet letten. 

Waar begin je?

Om een villa te bouwen dien je in principe dezelfde stappen te doorlopen als bij het bouwen van een normale woning. Je dient als eerst opzoek te gaan naar een kavel. Hierbij is het belangrijk dat deze bouwrijp is. Dit betekent dat de gemeente de rioleringen en nutsvoorzieningen heeft aangelegd en dat ook de grond vrij is van obstakels. Verder is het belangrijk dat de erfscheidingen duidelijk zijn zodat jij en je toekomstige buren hier geen discussie over kunnen krijgen. Na het vinden van een kavel ga je het huis ontwerpen dat je graag wilt laten bouwen. Het ontwerpen van je huis kun je laten doen door een expert, maar ook is het mogelijk om deze zelf te ontwerpen. Hierbij zijn wederom een aantal dingen erg belangrijk. Zo is het van belang dat je let op de privacy van je woning, dit heeft dus ook te maken met de plek van je kavel. Ook is de zonligging belangrijk bij het ontwerpen van je huis. Je zou namelijk graag willen dat de zon op je tuin schijnt, wel zo lekker in de zomer. De materiaalkeuze van de muren is ook belangrijk en moet je zeker meenemen in het ontwerpen. Een villa bouwen doe je namelijk met de materialen die jij er graag in wilt. Vaak zijn dit luxe materialen. Nadat het ontwerp klaar is ga je door naar het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Deze dien je aan te vragen bij de desbetreffende gemeente. Hierna ga je het aannemerscontract ondertekenen als je deze inschakelt. Het hebben van een aannemer is erg efficiënt en kan je dan tijdens de bouw ook op kosten besparen. Als laatste ga je je hypotheek regelen als je hier gebruik van gaat maken. 

Kosten  

Een eigen huis bouwen is natuurlijk al erg prijzig in 2022. Dan kun je nagaan dat het bouwen van een moderne villa erg prijzig zal zijn. Het is dan ook belangrijk om enigszins een indicatie te hebben van hoeveel dit nou precies gaat kosten. Hiervoor kun je een offerte aanvragen bij diverse aannemers. Deze kunnen je dan een juiste prijsopgave geven waarin jouw wensen staan weergegeven.