Het kopen van een huis is waarschijnlijk de grootste financiële verplichting die je ooit zult aangaan, dus je moet de tijd nemen om ervoor te zorgen dat je het goed aanpakt. Een nieuw huis vanaf nul opbouwen klinkt als een overweldigend en uitdagend vooruitzicht, maar er zijn veel voordelen aan verbonden. Een nieuw huis vanaf de grond opbouwen betekent dat je precies kunt kiezen wat je wilt en het specifiek kunt afstemmen op jouw behoeften en levensstijl. Je hoeft je geen zorgen te maken of potentiële kopers de woning wel of niet mooi zullen vinden, want hij is van jou alleen! Er zijn veel voordelen van bouwen in plaats van het kopen van een bestaande woning, waaronder de mogelijkheid om alles te creëren wat je wilt zonder beperkingen, het vermijden van het betalen van makelaarskosten, het bezitten van iets dat volledig van jou is in plaats van samen met anderen én het kiezen van een eigen bouwbedrijf. In dit artikel lees je waarom het inschakelen van een bouwbedrijf voor jouw nieuwbouwwoning zo van waarde kan zijn. 

Professionele bouwers 

Als je besluit jouw huis zelf te bouwen, zul je ook alle onderaannemers zelf moeten inhuren. Dit omvat het inhuren van een hoofdaannemer en een architect om te helpen met het ontwerp van het huis, een loodgieter, een elektricien, een timmerman, een dakdekker en een tuinarchitect. Als je besluit een bouwbedrijf in te huren, zijn de mensen die je inhuurt al experts op hun gebied. Zij weten precies wat er van hen wordt verlangd om aan jouw behoeften te voldoen en zijn bekend met bouwvoorschriften en -regels. Als je samenwerkt met een bouwbedrijf zoals https://www.hunebouw.nl/, neemt de algemene aannemer het hele bouwproces voor zijn rekening. Van het voorontwerp tot het definitieve bouwplan. Van de ruwbouw tot en met de afwerking. Je hoeft niet op zoek te gaan naar meerdere aannemers, je hoeft geen offertes te vergelijken, en je hoeft ook geen bouwwerken te coördineren. Zo heb jij in ieder geval geen kopzorgen! 

Geen onverwachte kosten

Een nieuw huis vanaf de grond opbouwen is niet goedkoop – en het kan nog duurder worden als je niet probeert te bezuinigen waar je kunt! Landmeters zullen naar jouw land moeten komen om het op te meten, architecten zullen het huis moeten ontwerpen, bouwers zullen moeten worden ingehuurd en materialen zullen moeten worden gekocht en naar jouw terrein worden gebracht. Als je besluit een huis te bouwen op een lege kavel, moet je ook rekening houden met de kosten van de grond, die sterk kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de grootte van de grond. Verder hangen de kosten natuurlijk volledig af van jouw wensen en behoeften. Door samen te werken met een bouwbedrijf heb je een beter zicht op de totaalprijs van je project, en vermijd je onverwachte extra kosten. De kostprijs van een bouwproject wordt namelijk in overleg met het bouwbedrijf contractueel vastgelegd. Op die manier weet je precies wat je nieuwbouwwoning zal gaan kosten. 

Extra kwaliteitscontrole

Als je een bouwbedrijf inhuurt, zijn zij verantwoordelijk voor de organisatie van het hele bouwproces en zorgen zij ervoor dat alles gebeurt volgens de bouwvoorschriften en -regels in de omgeving. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor het inhuren van alle onderaannemers, het plannen van het werk, en ervoor zorgen dat het werk op tijd klaar is. Als je besluit om een eigen huis te bouwen, moet je ervoor zorgen dat elke onderaannemer gekwalificeerd is voor het werk, dat ze alle juiste materialen hebben, en dat het werk correct wordt gedaan. Als je een probleem hebt met een van de onderaannemers, moet je rechtstreeks met hen afrekenen, terwijl als je een bouwbedrijf hebt ingehuurd, zij eventuele problemen direct zullen oplossen. Wanneer je er voor kiest om samen te werken met een bouwbedrijf, heb je één centraal aanspreekpunt. Mocht er iets misgaan, dan draagt het bouwbedrijf de volle verantwoordelijkheid. 

Precies hoe jij het wilt

Des te meer bouwpartijen, des te meer coördinatie je project vraagt en aldus hoe groter het risico op vertragingen is. Wanneer je ervoor kiest om samen te werken met een bouwbedrijf, kun je rekenen op een snellere manier van werken. De verschillende partijen binnen een bouwbedrijf zijn namelijk gecentraliseerd, en kunnen nauw met elkaar samenwerken en communiceren. Dit betekent dat het bouwproces hierdoor heel wat vlotter verloopt. Verschillende onderdelen van het project worden tegelijk opgestart en uitgevoerd en iedereen is op elkaar afgestemd. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over het bouwproces en hoeft je alleen bezig te houden met de uitstraling en inrichting van de woning. Wanneer je een huis vanaf de grond opbouwt, kun je elk detail kiezen, inclusief de locatie van het huis, de stijl van het huis, de materialen die voor het huis worden gebruikt, de kleuren van het huis en de tuinaanleg rond het huis. Je kunt ervoor zorgen dat elk detail precies is zoals jij het wilt, en als je ooit besluit om het huis te verkopen, hoef je je geen zorgen te maken dat mensen het kleurenschema of de stijl van het huis dat je bouwde niet leuk vinden.